Γκαβέρας Αλεξ. Δημήτρης

Είμαι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας.

Γεννήθηκα στην Πάτρα τον Μάιο του 1980.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου διαμένω πλέον μόνιμα στην Πάτρα με τη σύζυγό μου Όλγα Κανελλοπούλου (καθηγήτρια φυσικής αγωγής) και τα δυό μας ανήλικα τέκνα, τον Αλέξανδρο και την Θεοδώρα.

Είμαι Ph.D. δικηγόρος Παρ´ Αρείω Πάγω, Managing Partner της δικηγορικής εταιρίας PG Associates Global legal services και κατόρθωσα να γίνω ευρύτερα γνωστόςμέσα από την επιτυχή έκβαση δικαστικών υποθέσεων που καθήλωσαν την ελληνική κοινωνία, απασχόλησαν και απασχολούν έντονα τα ΜΜΕ και συμβάλουν δυναμικά στην εξέλιξη της νομολογίας.

Σπούδασα Θεολογία και Νομική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία στο ΕΆΠ και έγινα κάτοχος δεύτερου Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) στη Βυζαντινή και Εκκλησιαστική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο και ολοκλήρωσα τις διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στο Βυζαντινό και Κανονικό Δίκαιο με θέμα διατριβής:

«Ο θεσμός του εκκλησιαστικού Ασύλου στο Βυζάντιο. Κανονική και δικαική θεμελίωση μιας βασικής αρχής του εθιμικού δικαίου».

Μέχρι το 2008 οπότε και ξεκίνησα τη μάχιμη δικηγορία, εργαζόμουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στον ιστορικό Τομέα, ως ερευνητής ιστορικός στο Ιστορικό Ἀρχεῖο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (ΙΑΕΕ).

Παράλληλα είμαι καθηγητής βυζαντινής μουσικής και διορισμένος Πρωτοψάλτης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σήμερα είμαι Πρωτοψάλτης στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην οποία υπηρετώ και ωςνομικός σύμβουλος.

Επίσης ασχολούμαι εθελοντικά με το φιλανθρωπικό έργο της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Συνύπαρξις».

Επίσης είμαι νομικός σύμβουλος πολλών αθλητικών σωματείων στους Νομούς Αχαΐας και Ηλείας, όπως της Παναχαικής, της ΝΕΠ, του Άρη Πατρών, της Νάπολης Π., της Δόξας Μαν., αθλητικών εταίρων όπως η πρωτοπορος Playsports, αλλά και κορυφαίων εταιριών αναδυόμενης τεχνολογίας όπως η Toroblock και η Νοοblab AI.

Επίσης εκτός από αθλητής, υπήρξα διαιτητής επαγγελματικού ποδοσφαίρου ΕΠΟ SL1 έως το 2017, όποτε και βραβεύθηκα ως πρόσωπο της χρονιάς στο χώρου του αθλητισμού.

Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ξεκίνησε στα φοιτητικά μου χρόνια, όπου κατόρθωσα, παρότι ήμουν πρωτοετής φοιτητής, να εκλεγώ πρόεδρος των συμφοιτητών μου.

Ως ενθουσιώδης επιστήμονας μοιράζομαι ενεργά τις απόψεις μου και έχω πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες, επιστημονικές εργασίες, έντυπα άρθραπαρεμβάσεις, αλλά και πολλαπλές εμφανίσεις στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο και στο ραδιόφωνο για ποικίλα νομικά θέματα της επικαιρότητας.

Ένας αληθινός ηγέτης και οραματιστής, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, μας δείχνει το δρόμο. Ήρθε η στιγμή όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά για το καλό του τόπου μας, του το οφείλουμε!

Μαζί μου